Oorzaken

Pijn kan vele oorzaken hebben. Hier worden een aantal mogelijke klachten en oorzaken besproken:
-    Voettypen
-    Beenlengteverschil en Bekkenkanteling
-    Overige Klachten
Het is goed mogelijk dat u uw klachten hieronder herkent, maar dat de oorzaak elders ligt. Of u geholpen kunt worden met therapiezolen, kan Podoloog en Podoposturaal therapeut L. Menninga u vertellen.


Voettypen

De Normale Voet

Mensen met een normale voet hebben over het algemeen geen klachten. Betekent dit dat u klachtenvrij bent als u een normale voet hebt? Nee. Asymmetrie in de houding komt vaak voor. Een asymmetrische houding kan de oorzaak zijn van uw klachten.

De Holvoet

Mensen met een holvoet kunnen last hebben van lage rug-, nek- en voorvoetpijn. Vaak doen de klachten zich voor tijdens een rustsituatie; staan, liggen en zitten. Klauwtenen, overgevoelige voetzolen en een verhoogde spierspanning zijn kenmerken van een holvoet.

De Platvoet

Wanneer u last heeft van uw knie(en), lage rug, pijn tussen de schouderbladen of hoofd is het goed mogelijk dat u platvoeten heeft. De vaak doffe pijnen nemen over het algemeen toe bij bewegen en af bij rust. Ook vermoeidheid kan een gevolg zijn van platvoeten.

Beenlengteverschil en Bekkenkanteling

Voor- of achteroverkanteling van het linker of rechter bekkenbot wordt vaak beenlengteverschil genoemd. De oorzaak van een kanteling van het bekken is terug te voeren naar een verschil in spanning in het spiersysteem van de rug. De door Podoloog en Podoposturaal Therapeut L. Menninga vervaardigde zool beïnvloedt het spierspanningsysteem.
Kenmerkende klachten zijn pijn in de rug, bekken, heup of het bovenbeen. Deze klachten kunnen door gebruik van therapiezolen afnemen.

Overige Klachten

-    klachten met sporten die gerelateerd zijn aan de voeten, zoals zwikken, shin splints, achillespeesklachten, hielspoor.
-    Verkrommingen en standafwijkingen van de tenen, b.v. een knokvorming van de grote teen, het kruisen van de tenen.
-    Bij aandoeningen en voetklachten, ontstaan door suikerziekte en/of reuma
-    kindervoetproblemen
Wilhelminaweg 17-1 * 9901 CL Appingedam * 0596-622604 * www.therapiezolen.nl
Behandeling volgens afspraak